Adventskoncert i Sct. Ansgar Kirke 2.12.2021

I en tid hvor coronavirusen stadig hærger, kunne vi alligevel holde vor første offentlige koncert i snart 2 år. Sammen med Skalakoret blev julestemningen hurtigt fundet.

Roma Korbas indledte med et præludium, en fin fantasi over den første fællessang, “Blomstre som en rosengård”.

Herefter kom Skalakoret på banen, og indledte med en stille, rolig og følsom udgave af “Jul, jul, strålende jul”. Herefter sang de “Velkommen igen Guds engle små” på en frisk og harmonisk måde, hvor jeg især lagde mærke til en flot sopransolo, der var så synkron at det nærmest klang som én stemme. I “Julen er hjerternes fest” diskede koret op med en frisk og moderne rytmisk sang, hvor korets dybe stemmer med kvalitet kom til deres ret. Kristines flydende pianounderlæg lagde kolorit på den næste sang: “Luk julefreden ind”, og til sidst blev minderne om barndommens utålmodige venten på juleaften vagt til minde ved korets udgave af “Disneys” “When you wish upon a star”, hvor den ultrahøje sluttone ikke blev glemt.

Arjan og Kirstine havde til deres TRIO i år fået selskab af Helene fra Skalakoret, idet det blandede Brammingkor under ledelse af Brynhild jo havde meldt afbud til aftenens koncert. Trioen gjorde det fremragende. Kirkens akustik kom rigtigt til sin ret, da de tre klart, rent og flot afstemt sang “I denne søde juletid” og senere “Jingle Bells”, som frisk og musikalsk med svære harmonier og “skæve” passager understregede trioens kvalitet.

Vores egne præstationer er sværere at vurdere, i og med at jeg selv var med i koret, men jeg mener at kunne aflæse af publikumsreaktionerne at vi selv også kan være stolte af præstationen denne aften. Vi sang “Tak og ære være Gud”, “Nu tændes tusind julelys”, “Angels from the realm of glory” og “En rose så jeg skyde”. Herefter havde vi uropførelse på “Bramming Mandskor 100 år, og her kan jeg sige, at jeg synes det nok var den bedste udgave af sangen, som jeg har hørt! Afslutningssangen, “You raise me up” engagerede synligt publikum, og var vist lige så stemningsskabende, som var det en julesang.

Arjan og Kirstine på henholdsvis orgel og Bratsch leverede Bach-ske rytmer med bløde, romantiske toner i “Arioso”. De sirligt spillede lyse orgeltoner var fint afstemt i styrke med det mørke strygerinstrument. Dejligt at lytte til.

Fælleskoret afsluttede med Berggrens udgave af “Glade Jul” og så fik vi, trods afbud fra Brammingkoret alligevel blandet kvinde- og mandestemmer til en fin afslutning.

Tak til menighedsrådet for arrangementet og påpasseligheden omkring Corona-pas! Tak også for det efterfølgende kaffebord med ostemadder, hamburgryg og rullepølsemadder. Dejligt også at mærke julesmag i brunkagerne!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.