Udflugt til Holland, 19.-22.9.2019

22 sangere, 1 dirigent og 14 hustruer drog af sted fra korlokalet torsdag morgen kl. 8 i en moderne Iversen-bus kørt af chaufføren Samir, som forrige år bragte os sikkert til og fra Sverige. Leif og Birgit, som lige har holdt guldbryllup, gav rundstykker til morgenmad og dejlige sandwiches til frokosten. Leif havde ligeledes fyldt bussen med kaffe, kopper og drikkevarer, som vistnok strakte helt til vi kom hjem! Omkring Nibøl havde vi første stop. Dejlig morgenkaffe og friske rundstykker! Den videre færd bød på en lang “Umleitung” og flere gange “Stau”, således at vi kun kort så glimtet af Frederikstad – den lille “hollandske” by i Sydslesvig. Ankomsten til campingpladsen It Wiid ved Eernewoude blev derfor lidt forsinket. Der var dog sang, fortællinger og god stemning i bussen, og en strålende aftensmad ventede på os, så vi kunne gå trætte og mætte i de gode campinghytter. Billedet viser det lækre dessertbord:

Fredag mødtes vi til morgensang og morgenbuffet i restauranten. Herefter gik turen til Drachten, hvor det gode skib Harmonie ventede på os. Frans’s far, Sietse, var vores rejsefører og fortalte udførligt og levende om landskabets oprindelse samt om den frisiske natur og kultur.

Efter sejlturen kørte vi Sietse hjem til Drachstercompagnie. Frans’s forældre bor på en typisk frisisk tidligere landejendom, hvor der dog stadig var lidt hobbydyr.

Herfra gik turen til hollandsk middag hos familien Veenstra. Rikus’s forældre og 2 af hans 14 søskende fik vi at se. Der blev også tid til en gåtur, og en lille korprøve efter at vi havde spist den gode middag.


Vredewold Chr. Mannenkoor havde gjort et stort stykke arbejde m.h.t. forberedelser til de to planlagte koncerter. Vi mødtes med dem kl. 16 i Ureterp Kirke, hvor der til start blev budt på kaffe og kage. Herefter var der fællesøvning med det store, velklingende hollandske kor og en meget rutineret dirigent, Jan Veen. Efter suppe, boller og omklædning blev vi klar til den første koncert. Salen var fyldt, akustikken var forrygende og koncerten lød “mooi”! Organisten Bert van Cimmenaede lavede en forrygende, munter improvisation over vores nationalsang “Der er et yndigt land” og fællessangene, specielt “Never walk alone” blev sunget med stort volumen, som vel kunne høres helt i Liverpool!?

Lørdag morgen gik turen til orkide-parken i Luttelgeest. Der var meget dejligt at se. Billederne taler for sig selv. Restauranten havde smurt gode madpakker som vi spiste ved middagstid på en rasteplads.

Hen på eftermiddagen mødtes vi atter med Vredewold-koret, denne gang i byen Marum, hvor de også har deres øvelokaler ved Ontmoetingskerk. Ligesom ved den foregående koncert havde vore hollandske værter forberedt overheadprojektor af alle deres og vore sange samt fællessangene. En fantastisk gevinst for musikken, idet man blot behøver at se op for at “huske” teksterne. Vi fandt dog ud af at vore tekstblade skal benyttes, der hvor stemmegrupperne synger forskelligt, hvilket vist var årsag til småfejl første aften. God kinesisk middag blev vi budt på i sognehuset og kirken var fyldt helt, da vi skulle synge. Hele koncerten kan høres her. “Den lille café” med Frans og Rikus som solister vakte stor glæde, og meget a pro pos sluttede aftenen med fællesskab over nogle drinks. Både Rikus’s, Frans’s og Arjan’s forældre var til stede hvilket blev påskønnet af både det hollandske og vort danske formandskab ved uddeling af gaver og takketaler , idet det er dem vi kan takke for de gode oplevelser vi fik på turen!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.